Skip to main content

Vier kanshebbers op Europese titel over

By 23 januari 2020Voorpagina

Het EK telt nog vier deelnemers. Morgen staan de halve finales in Stockholm op het programma. 

Advertentie

In hoofdgroep 1 waren Spanje en Kroatië al zeker van een plaats bij de laatste vier. Op de slotdag in de hoofdfase kwamen beide grootmachten elkaar tegen. Na de pauze (12-11) sloeg Spanje aan de hand van rechterobouwer Alex Dujshebaev een gaatje.

Na 20-15 voor Spanje kwam Kroatië, onder meer door goals van Igor Karacic, door een 0-6 run terug tot één treffer. In de slotminuut tekende Domagoj Duvjnak voor de gelijkmaker. Bij 22-22 klonk uiteindelijk het eindsignaal waardoor titelhouder Spanje als groepshoofd doorgaat naar de laatste vier.

Vrijdag
Naast Noorwegen heeft ook Slovenië, dat een jaar geleden in de kwalificatiefase nog twee keer tegen Nederland speelde, zich voor de halve finale van het EK geplaatst. Door een stunt van Portugal op Hongarije deed Noorwegen-Slovenië er niet meer toe. Beide landen wisselden veel door. Uiteindelijk verdedigde Noorwegen de koppositie in poule 2 met succes (33-30).

Op vrijdag staan de halve finales gepland. Om 18:00 spelen Noorwegen en Kroatië om een finaleplaats. Spanje en Slovenië treffen elkaar om 20:30. De finale is zondag om 16:30. Duitsland en Portugal spelen nog om plaats vijf op het EK.

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • w88 schreef:

    592525 229489Undoubtedly,Chilly location! We stumbled on the cover and Im your own representative. limewire limewire 628957