Skip to main content

Vier landgenoten naar laatste kwalificatieronde van EHF European League

Vier landgenoten hebben zich afgelopen weekend geplaatst voor de laatste kwalificatieronde van het tweede bekertoernooi van Europa: de EHF European League.

Advertentie

Het Thüringer HC van drievoudig doelpuntenmaker Nathalie Hendrikse wist voor de tweede keer te winnen van Chambray Touraine Handball: 27-24. Eerder werd het in Frankrijk 28-31 voor de hoogvlieger uit Duitsland.

Laura van der Heijden
In het tweeluik vond international Laura van der Heijden namens Chambray Touraine Handball tevergeefs in totaal dertien keer het net. Bij de rechteropbouwer kan de focus op de competitie in Frankrijk én het EK. Van der Heijden hoort bij de eerste veertien van Oranje.

Ten koste van het Turkse Yalikavak Sport Club is ook Nykøbing nog in de race voor de groepsfase van de EHF European League. Na een uitzege in Turkije haalde de Deense ploeg van EK-gangers Estavana Polman (foto), één goal, en Nikita van der Vliet gisteren uit: 37-24 (18-13). Waar Isabelle Jongenelen er in het heenduel nog vier maakte, ontbrak ze in de return op het wedstrijdblad bij Yalikavak Sport Club.

Advertentie

Borussia Dortmund en Sola HK
Marloes Hoitzing is landgenoot nummer vier die door is naar de derde ronde van het Europese bekertoernooi. VfL Oldenburg heeft in twee duels afgerekend met Hypo Niederösterreich uit Oostenrijk: 26-33 en gisteren 24-23 in Duitsland. In het tweeluik scoorde Hoitzing in totaal vijf maal.

In de laatste kwalificatiefase voor de poulefase van de EHF European League voegen ook Zoë Sprengers, Harma van Kreij, Yara ten Holte (allen Borussia Dortmund) en Rinka Duijndam (Sola HK) zich bij het deelnemersveld. Na de kwalificatieperiode is er ruimte voor vier groepen met ieder vier teams.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie