Skip to main content

Vier landgenoten verkiesbaar in EK-team

By 17 november 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Vier landgenoten zijn door de EHF genomineerd voor een plekje in het sterrenteam van het EK en zijn derhalve verkiesbaar.

Advertentie

Op middenopbouw kun je stemmen op Estavana Polman. Onder andere sterren Stine Oftedal (Noorwegen) en Alina Grijseels (Duitsland) zijn de concurrenten van de spelmaker van Oranje die sinds de zomer bij het Deense Nykøbing onder contract staat.

Ook Malestein en Dulfer
Laura van der Heijden is genomineerde nummer twee. Zij is net als bijvoorbeeld Nora Mørk (Noorwegen) en Ana Gros (Slovenië) verkiesbaar op de rechteropbouwer. Tegen Montenegro maakte Van der Heijden er gisteravond in Skopje nog maar eens zes.

Op de rechterhoek kun je voor Angela Malestein (foto) gaan. De linkspoot van Ferencvaros had het vooral in de poulefase van het EK namens Oranje op haar heupen. De laatste Nederlander waar je op kunt stemmen: Kelly Dulfer. De blondine maakt als dekkingspecialist kans op een plaats in het sterrenteam.

Stemmen
Er kan tot en met zaterdagavond hier gestemd worden. Het sterrenteam van het EK wordt zondag voor de strijd om het brons bekendgemaakt.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie