Skip to main content

Vijf BENE-Leagueteams naar België, alleen Bevo speelt thuis

Vijf BENE-League spelen zaterdagavond in België. Alleen Bevo speelt thuis.

Advertentie

Runner-up LIONS gaat naar West-Vlaanderen. Daar treft de nummer twee van de BENE-League hekkensluiter Izegem. Gelijktijdig wordt koploper Achilles Bocholt uitgedaagd door een oud-kampioen van Nederland.

Aalsmeer gaat proberen de machtige Belgen punten af te snoepen. Het heenduel in De Bloemhof eindigde in 27-28 voor Achilles Bocholt dat is net als Visé is uitgeschakeld in de EHF European Cup.

Voorselectie Oranje
De wit-blauwen uit Wezet bezoeken Bevo (foto). De Panningers haalden acht punten uit de laatste acht wedstrijden. Bij de ploeg van Hans van Dijk twee spelers in de voorselectie van Oranje: doelman Arjan Versteijnen én Janik van Zundert.

Liefst vier spelers van Volendam maken kans op het EK. Het team van Ephrahim Jerry, Evan de Lange, Evert Kooijman en Robin Nagtegaal reist af naar Eupen. Daar wordt het taaie KTSV Eupen getroffen. In de eerste seizoenshelft speelden beide BENE-Leagueploegen gelijk.

Hurry-Up en Houtena
Ook Hurry-Up en Houten spelen uit. Aan de Zwartemeerders de zware taak bij Sporting Pelt te winnen. De rood-witten verloren dit seizoen op eigen vloer alleen van nummer drie Visé. Houten bezoekt het Hubo Handbal van Peter Portengen dat ook in het rechterrijtje staat.

Programma zaterdag 9 december:
20:15 Sporting Pelt – Hurry-Up
20:15 Izegem – LIONS
20:15 KTSV Eupen – Volendam
20:15 Bevo – Visé
20:15 Achilles Bocholt – Aalsmeer
20:15 Hubo Handbal – Houten

Foto: FotoReza

Advertentie