Skip to main content

Vijf doelvrouwen in voorlopige WK-selectie

De voorlopige WK-selectie van de Oranjedames telt vijf doelvrouwen. Zo lijkt bondscoach Manu Mayonnade er nog niet uit. Een nadere kennismaking met de kanshebbers.

Advertentie

Tess Wester
Wester is ook onder Mayonnade de onbetwiste nummer één op de lat. Op het WK in 2015 maakte Nederland kennis met de energieke doelvrouw. Ook de afgelopen jaren was Wester basisspeelster.

Rinka Duijndam
De keepster van Borussia Dortmund was vorig jaar één van de grote verrassingen in de EK-selectie van Helle Thomsen. Duijndam kreeg de voorkeur boven Jasmina Jankovic. De stijl van de jongeling zou complementair zijn aan die van Wester.

Jasmina Jankovic
Ze was even buiten beeld, maar mag nog hopen op het WK. Sinds de zomer is Jankovic, die onder Henk Groener mee ging naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, weer actief in Duitsland. Ze heeft Toulon ingeruild voor Frisch Auf Göppingen.

Advertentie

Annick Lipman
Lipman speelde drie A-interlands. Dat deed de routinier al voor dat de nationale ploeg medailles won en een hype werd. In het doel van Noorse eredivisionist Byasen Trondheim maakt Lipman enorm veel indruk.

Yara ten Holte (foto)
De jongeling, nog maar negentien jaar, maakt het palet met doelvrouwen compleet. In de eredivisie brak ze door bij Dalfsen. Met Borussia Dortmund komt Ten Holte uit in de Bundesliga.

De afgelopen eindtoernooien had Nederland de beschikking over twee keepsters. Door het plaatsje van het vijftal in de 28-koppige voorselectie voor het WK kunnen de afgevallen goalies ook gedurende het eindtoernooi in Japan, bijvoorbeeld bij een blessure, nog opgeroepen worden.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie