Skip to main content

Vijf landgenoten op de vloer in Champions League

Vijf landgenoten komen vandaag in de Champions League in actie. De partijen zijn op EHF TV te zien.

Advertentie

Om 16:00 neemt Tamara Haggerty het in Zweedse dienst op tegen groepshoofd Györ. IK Sävehof hoopt in Hongarije op een stunt. Dan komen Haggerty, in de zomer overgekomen van Bundesliga-club TuS Metzingen, en consorten op zes punten.

Gelijktijdig speelt CSM Bucuresti in eigen huis tegen Brest Bretagne. Bij de Roemenen staan Tess Wester en Yvette Broch onder contract. Martine Smeets ontbreekt op het wedstrijdblad. De linkerhoekspeelster is nog altijd zwaar geblesseerd aan haar knie.

RK Krim Mercator tegen Vipers Kristiansand
Harma van Kreij komt om 18:00 groepsgenoot Vipers Kristiansand tegen. De partij vindt in het onderkomen in Slovenië van RK Krim Mercator plaats. Van Kreij heeft van interim-bondscoach Monique Tijsterman een plekje in de voorselectie voor het WK in Spanje gekregen.

Advertentie

Een jaar geleden op het EK in Denemarken debuteerde de Limburgse opbouwspeelster in het tenue van de nationale ploeg. Met RK Krim Mercator staat Van Kreij in het kampioenenbal op slechts twee punten uit vijf wedstrijden.

Morgen: Borussia Dortmund in de baan
Ook vanaf 18:00 te zien: Buducnost in eigen huis tegen Ferencvaros. Bij de bezoekers staat Angela Malestein op de rechterhoek. De Hongaarse gasten staan er in A uitstekend voor. Runner-up Ferencvaros heeft evenveel punten als nummer één Rostov-Don: acht.

Schakel in op EHF TV. Ook morgen nog eens vier partijen in de Champions League. Onder meer om 14:00 Borussia Dortmund tegen HC Podravka Vegeta uit Kroatië.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie