Skip to main content

Vijfde plaats en topschutterstitel Nederland op WK voor studenten

By 1 juli 2024Voorpagina

Nederland is in Spanje vijfde geworden op het WK voor studententeam. Eline Veltrop ging met de topschutterstitel aan de haal.

Advertentie

Het Nederlands studententeam opende het eindtoernooi in Antequera met een nipte nederlaag tegen Tsjechië (30-31) waarna een dikke zege op Chili volgde: 41-25. Alleen bij een overwinning op de nog ongeslagen Polen plaatste de ploeg van Koen Steeman, Dick Richards en Danique Boonkamp zich voor de halve finale.

De nationale studentenploeg kwam niet verder dan 33-33 tegen de uiteindelijke nummer drie van het WK. Zo restte de strijd om plaats vijf. Nederland slaagde erin de laatste twee partijen van het wereldkampioenschap te winnen.

38 doelpunten
India (52-23) en opnieuw Chili (42-23) werden in het slotweekend van het WK met gemak aan de kant gezet waardoor Nederland in Spanje op plaats vijf eindigde. Veltrop ging nog met een persoonlijke prijs naar huis.

Door het maken van 38 doelpunten werd de opbouwer topscorer van het wereldkampioenschap. In de zomer ruilt Veltrop samen met Nyah Metz, tevens onderdeel van de nationale studentenploeg, SEW in voor het Duitse TuS Lintfort.

Zuur
Steeman kijkt terug op een geslaagde week: “De dames hebben zich kunnen meten aan semi-profs die in de hoogste competities van Tsjechië en Polen spelen. Het is dan zuur dat je één doelpunt tekort komt voor de halve finale, maar ik weet zeker dat alle speelsters individueel gegroeid zijn dit toernooi en die ervaring meenemen naar de Nederlandse competitie.”

Advertentie