Skip to main content

‘Vipers’ moet SG BBM Bietigheim laten lopen

Het HSG Bad Wildungen Vipers van trainer/coach Tessa Bremmer heeft kampioenskandidaat SG BBM Bietigheim moeten laten gaan. De middenmoter was gisteravond dichtbij een stunt op de runner-up van de Bundesliga.

Advertentie

Na 17-19 in de eerste helft was drievoudig doelpuntenmaker Maxime Struijs namens de thuisploeg verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer (18-19). Na 20-24 kwam HSG Bad Wildungen Vipers, waar Bremmer aan het roer staat, nog een keer knap terug.

Miranda Schmidt-Robben
Onder meer door vier goals van Miranda Schmidt-Robben hield HSG Bad Wildungen Vipers de gasten uit Bietigheim, waar international Danick Snelder opnieuw door een blessure ontbrak, in het vizier. Vijf minuten voor tijd viel zelfs de 33-33.

Het was international van Duitsland Xenia Smits die de partij in het voordeel van SG BBM Bietigheim wist te beslissen: 33-34. Daardoor bleef de beloning voor HSG Bad Wildungen Vipers, dat elfde op de ranglijst blijft, uit.

Borussia Dortmund
Koploper Borussia Dortmund kende gelijktijdig weinig moeite met hekkensluiter Kurpfalz Bären: 22-42 (9-23). Inger Smits scoorde zeven uit zeven. Onder de lat kwam Yara ten Holte tot een stoppercentage van liefst 47 procent (acht reddingen).

Foto: Tina Kolthof

Advertentie