Skip to main content

Vis kan karwei bij Quintus niet afmaken

By 1 april 2020Eredivisie, Voorpagina

Graag had Rob Vis het karwei afgemaakt en Quintus naar de BENE-League geloodst. Het coronavirus zet een forse streep door zijn plannen. Dat is te lezen in een stuk van Peter Lotman in het AD.

Advertentie

De helft van het technisch duo met Jack van Lier besloot al eerder om er na de play-offs een punt achter te zetten. “Ik wil meer tijd voor mijn privĂ©leven”, vertelt Vis.

Met de Heulse formatie had hij zich als koploper geplaatst voor de strijd om promotie naar de BENE-League. Dat plan gaat door de plotse competitiestop niet door. Quintus is ook na de zomer te bewonderen op eredivisieniveau. “Al wordt er binnen de club nog wel over gesproken om toch een verzoek in te dienen om naar de BENE-League te mogen promoveren. Maar of dat haalbaar is…”

E&O
“Het had mij meer voldoening gegeven als ik de ploeg weer had teruggebracht naar de BENE-League. De eerste doelstelling, kampioen worden, hebben we gehaald”, zegt Vis. “Dan wil je het ook netjes afsluiten met die promotie. Dat was ook beter geweest voor het team. Maar het is zoals het is en de gezondheid van mensen gaat uiteraard voor alles. Dan is handbal en alle sport even niet belangrijk meer.”

Advertentie

De play-offs met E&O kwamen er dus niet. Rob Vis betreurt dat. Hij was optimistisch: “Ik denk, dat wij een goede kans hadden. Het zou niet makkelijk zijn geworden, want E&O heeft een goede ploeg. Toch schat ik, dat gelet op het competitieverloop de verhouding 60/40 in ons voordeel was. Mijn idee was, dat wij vier van de vijf wedstrijden nodig hadden om drie keer te winnen.”

Springplank
Volgens de altijd positieve Vis zou de Heulse club dan zijn teruggekeerd op het niveau waarvan vorig seizoen na veel geploeter afscheid werd genomen. “Als wij de promotie hadden bereikt, was de boodschap duidelijk. Keihard werken om versterkingen binnen te halen. Quintus moet als springplank fungeren voor jonge talenten. Dat was drie jaar geleden ook zo. Bij ons in de BENE-League veel leren op weg naar een volgende stap, misschien in het buitenland.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion 4 Comments