Skip to main content

Visé en Sporting Pelt spelen maar om één halve finaleplaats

By 13 december 2022België, Buitenland, Voorpagina

Belgische topploegen Visé en Sporting Pelt spelen vanavond om maar één halve finaleplaats in de Beker van België.

Advertentie

De BENE-Leagueteams zijn in de kwartfinale aan elkaar gekoppeld. In Wezet schaart de winnaar zich als eerste ploeg bij de laatste vier.

Bartek Konitz
Waar Visé zich de afgelopen twee weekenden bezighield met de EHF European Cup, trok Sporting Pelt in de BENE-League twee maal aan het kortste eind. De Nederlands getinte formatie uit Neerpelt zit in de hoek waar de klappen vallen.

In de laatste vier competitiewedstrijden ging Sporting Pelt ten onder. Dat gebeurde afgelopen weekend tegen bekerhouder Achilles Bocholt. Op de vloer van de koploper van de BENE-League was de ploeg van Korneel Douven dichtbij (27-26). Landgenoot Bartek Konitz (foto) maakte er tevergeefs zeven.

Voor een andere speler van Sporting Pelt Robin Schoenaker staan mooie weken te wachten. De Oranjeheer is geselecteerd voor het WK. Ploeggenoten Tommie Falke en Thijs van Leeuwen hebben de wedstrijdgroep van het Nederlands team niet gehaald.

Claessens en Portengen
Ook Achilles Bocholt, waar landgenoot Tim Claessens onder contract staat, is nog actief in de Beker van België. Op woensdag speelt de titelhouder tegen Tournai. Het Hubo Handbal van trainer/coach Peter Portengen gaat gelijktijdig op bezoek bij Houthalen.

Foto: FotoReza

Advertentie