Skip to main content

Visser meldt zich met nieuwe energie in Nordhorn

By 4 januari 2022januari 11th, 2022Achtergrond, Artikelen, Buitenland, Duitsland, Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Op de 4 Nations Cup in Gdansk heeft rechterhoekspeler van HSG Nordhorn-Lingen Sander Visser (22) een frisse neus gehaald. “Ik heb weer energie gekregen om de concurrentiestrijd in Duitsland aan te gaan.”

Advertentie

Met veel speelminuten en doelpunten tegen Japan en Tunesië scoorde Visser vorige week in het tenue van de nationale ploeg twee keer een ruime voldoende. “Bobby (Schagen, red.) had zijn eerste vlucht naar Polen gemist waardoor ik tegen Japan in de basis mocht starten. Het vertrouwen dat ik van de staf kreeg voelde enorm prettig”, legt Visser uit.

Sinds 2020 staat hij bij HSG Nordhorn-Lingen onder contract. “Op de training is het niveau heel hoog. Dat doet me goed”, vertelt de oud-speler van onder meer E&O en Volendam. “Maar als ik dan in Gdansk ben geweest merk ik dat ik meer speelminuten maken wil. Mijn geduld in Nordhorn begint een beetje op te raken.”

Aflopend contract
Visser is eerlijk. Na anderhalf seizoen bij de rood-witten begint het te kriebelen. “De trainer van HSG Nordhorn-Lingen zegt dat het verschil tussen mij en positiegenoot Robert Weber steeds kleiner wordt. Dat merk ik ook in het aantal minuten dat ik mag maken. Nu word ik als een échte concurrent voor Robert gezien. Maar als je dan weer een uur moet zitten is dat wel eens moeilijk te begrijpen.”

Advertentie

“Je wilt belangrijker zijn, een aandeel hebben. Dat is in Polen met Oranje gelukt. Dat heeft me wel aan het denken gezet”, gaat Visser verder. Zijn contract bij HSG Nordhorn-Lingen loopt in de zomer af. “De club wil om tafel en spreekt vertrouwen uit. Een mooi compliment voor de weg die ik ben ingeslagen.”

Weer gretig
Visser heeft ook de interesse van andere clubs uit de tweede Bundesliga gewekt. “Ik wil spelen. Dat hebben ze me bij Oranje ook geadviseerd. Dat is de grootste reden dat ik voor het EK afgevallen ben, want aan m’n prestaties in Gdansk heeft het niet gelegen”, zegt de rechterhoekspeler. Het contract van concurrent Weber in Nordhorn loopt nog een jaar door. Visser benadrukt: “Eerst met Nordhorn spreken.”

“Ik heb weer energie gekregen om de concurrentiestrijd in Duitsland aan te gaan”, besluit Visser moedig. Doordat hij is afgevallen voor het EK mag de rechterhoekspeler genieten van een weekje rust. “Volgende week meld ik me weer gretig in Duitsland.”

Foto: Frank Kemmer

Advertentie