Skip to main content

Visser start afscheidstournee

Ze was al gestopt als international en nu heeft Maura Visser (34) ook haar einde als clubspeelster aangekondigd. Daarmee start de afscheidstournee van de spelmaakster bij SG BBM Bietigheim.

Advertentie

Knieproblemen dwingen Visser ertoe na het lopende seizoen te stoppen. SG BBM Bietigheim is met Borussia Dortmund verwikkeld in de titelstrijd.

In 2018 stopte Visser reeds als international. Na brons in Frankrijk straalde de moeder van een dochtertje op het podium in Parijs. Met succes keerde ze terug in Oranje.

Zilver en brons
Na het vertrek van bondscoach Henk Groener, waarmee Visser bonje had, riep Helle Thomsen de middenopbouwspeelster in 2016 weer op. Zo kon ze ook in de kleuren van de nationale ploeg prijzen pakken: EK-zilver in 2016 en twee jaar later brons op het Europees kampioenschap

Ook op clubniveau heeft Visser meerdere hoofdprijzen gepakt. In eigen land werd ze in 2002 (Hellas) en 2007 (Quintus) landskampioen alvorens ze naar het buitenland vertrok. Na jaren in Denemarken streek ze in 2013 neer bij HC Leipzig. Met de Duitse club pakte ze de beker.

2015
Sinds 2015 staat Visser onder contract bij SG BBM Bietigheim. Met de Duitse club heeft ze twee keer de kampioensschaal omhoog mogen houden. In 2016 en 2019 werd de blondine, onder meer met Angela Malestein en Laura van der Heijden, landskampioen van Duitsland.

De huidige titelstrijd met SG BBM Bietigheim betekent het laatste kunstje van Visser als actieve topsporter. De achterstand van de Duitse club op ongeslagen koploper Borussia Dortmund is drie punten. Ook landgenoten Malestein en Van der Heijden keren in de zomer de blauw-roden de rug toe.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie