Skip to main content

Vive Kielce met Nederlandse voorzitter klopt Barca niet één, maar zelfs twee keer

By 25 november 2021Buitenland, Voorpagina

Voor het eerst sinds 2009 heeft Barca in de groepsfase van de Champions League zowel thuis als uit van één ploeg verloren. Het Vive Kielce van de Nederlandse voorzitter Bertus Servaas flikt het.

Advertentie

Na de thuisoverwinning op PSG (38-33) wist het Poolse Vive Kielce een week geleden Barca voor het eerst te verslaan. In Spanje werd het 30-32 voor de gasten.

Het betekende de eerste misstap op eigen parket van Barca in de groepsfase van de Champions League. In de lente pikte de Spaanse landskampioen nog de tiende Europese toptitel op door in de finale in Köln met Aalborg Handbold af te rekenen.

Ondernemer uit Zaandam
Bij recordkampioen van Polen is een Nederlander de voorzitter: de 58-jarige ondernemer Bertus Servaas uit Zaandam. Al in 2002 werd hij de eigenaar van Vive Kielce. In 2016 maakte Servaas zijn hoogtepunt als voorzitter mee toen de Polen de Champions League wisten te winnen.

Advertentie

Dat wil Servaas nog eens meemaken. Reden voor de landgenoot om topspelers naar Vive Kielce te halen. Onder meer de Duitser Andreas Wolff, Igor Karacic en Dylan Nahi zijn gekomen. Na de zomer sluiten ook Stas Skube (HC Meshkov Brest), Nedim Remili (PSG) en het Zweedse toptalent Elliot Stenmalm aan in Polen.

Alex Dusjebaev
Vive Kielce en Barca troffen elkaar gisteravond opnieuw in de Champions League. Bij 23-27 leken de gasten uit Spanje aan de haal te gaan met de twee punten. Tot Alex Dusjebaev besloot zijn landgenoten pijn te doen.

In de laatste acht minuten van het topduel wist Barca niet meer te scoren. Onder de Poolse lat verrichte Wolff meerdere stops. Aan de overkant kwam Dusjebaev tot acht uit negen. Bij 29-27 klonk het eindsignaal en ontplofte de arena van Vive Kielce.

FC Porto tegen PSG
Door de zege gaan Servaas en consorten met veertien punten aan de leiding in groep B. Runner-up Barca volgt op vijf punten. Het PSG van Luc Steins kan vanavond (20:45) in Portugal tegen FC Porto op gelijke hoogte komen met de Spanjaarden.

Advertentie