Skip to main content

V&L en Kwiek eindigen met overwinning, Volendam zwaait drie keepsters uit

V&L is achter VOC, HandbaL Venlo, SEW en Velo op plaats vijf van de eredivisie geëindigd. In een tweeluik rekenden de Limburgers met Quintus af.

Advertentie

In mei eindigde V&L – Quintus in 30-23 voor de blauw-witten. Ook afgelopen weekend in Kwintsheul trok V&L, dat Ashley Jacobs (SEW) en Eef Toonen (Hubo Handbal) kwijtraakt, aan het langste eind: 27-31. In het nieuwe seizoen staat Harold Nusser in Geleen voor de groep.

Het jaar van Quintus gaat als een nachtkaars uit. Enkele weken geleden stapte trainer/coach Fred Michielsen al op. Een viertal, waaronder linkerhoekspeler Lexie Louwerens, keert Quintus de rug toe en sluit aan bij competitiegenoot Velo. Doelvrouw Bianca Schanssema heeft een transfer naar het Deense København Håndbold te pakken.

Rolf Schulte vanaf de zomer in Quintus aan de slag. De ervaren hoofdcoach was de afgelopen jaren in ’t Veld bij VZV werkzaam en ook succesvol.

Advertentie

Doelvrouwen uitzwaaien
De strijd om plaats zeven is door Kwiek gewonnen. Na een remise in Raalte (39-39) zegevierden de Overijsselaars zaterdagavond in Volendam met 31-33 (16-17).

Na de 30-33 van Floor Liefers kwam een slotoffensief van de thuisploeg in het oranje-zwart, een doelpunt van cirkelspeelster Monica Pol, te laat. Na het laatste fluitsignaal werden onder andere Volendam-doelvrouwen Nicole Rep, Tessa Oele en Ellen Overman uitgezwaaid door het publiek in Noord-Holland.

Laatset keer Averink en Assink
Bij de bezoekers, waar Nel Veldhuis er negen maakte, zaten coaches Arjan Averink en Olga Assink voor het laatst op de bank. Het duo stopt al na één seizoen bij Kwiek en worden door Edwin Kippers en Jildou Dijkstra opgevolgd.

Ook de zussen Tessa en Jessica Hilbrands en Claudia ter Wal, de goalie stond een week geleden nog in de finale van het EK Beach Handball, zijn voor het laatst voor Kwiek in actie gekomen. Zij keren terug naar thuisprovincie Drenthe en spelen vanaf de zomer voor E&O.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie