V&L en Velo klimmen door thuiszege

By 16 oktober 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

Door de punten in eigen huis te houden zijn V&L en nieuwkomer Velo geklommen op de ranglijst van de eredivisie.

In Geleen had V&L een goede tweede helft nodig om DSVD te verslaan. Pas na rust (13-15) kreeg de vierde overwinning van het seizoen voor de Limburgers vorm.

Na 17-17
Diede Nanning, jeugdinternational Veerle Steijns twee keer en Danee Steijns zorgden na 17-17 voor het eerste gaatje (23-19). Sabien Storken en Marit Crajé (foto) maakten tien minuten voor tijd in de omschakeling aan alle onzekerheid een eind: 30-24.

Door de 34-28 zege op DSVD stijgt V&L naar plaats vier op de ranglijst. De ploeg van Edwin Janssen verloor dit jaar alleen van landskampioen HandbaL Venlo en concurrent Quintus.

Carmen Riepe
Promovendus Velo is in speelronde zes op drie overwinningen gekomen. PSV, net als de formatie uit Wateringen vorig jaar nog actief in de eerste divisie, werd gisteravond met 31-22 (15-9) geklopt. Peter Lotman van het AD telde tien doelpunten van Velo-topschutter Carmen Riepe.