V&L blijft nummer één, DWS en Rapiditas stijgen

V&L staat nog altijd eerste in de eerste divisie. Afgelopen speelronde hebben ook DWS en Rapiditas goede zaken gedaan.

De lijstaanvoerder uit Geleen rekende zaterdagavond af met BFC 2. Na 11-11 bij rust en 18-17 kwam V&L pas acht minuten voor tijd aan de juiste kant van de score terecht. Daar waren reddingen van de Chileense doelman Benjamin Fernandes voor nodig.

Tristan Boiten, Guido Odekerken en strafworpnemer Cas Driessen zorgden voor het gaatje van vier (19-23). Door de 22-25 overwinning komt V&L, gecoacht door Martin Vlijm, op de volle acht punten uit vier wedstrijden.

Van Splunder, Kalkhoven en Marengo
Door Quintus 2 met 26-28 te verslaan is DWS (foto) naar plaats drie in de competitie gestegen. De wedstrijd in Kwinstheul ging tot 18-18 gelijk op. Thijs van Splunder, Max Kalkhoven en Clyde Marengo hielpen DWS in het zadel (19-22).

Net als V&L en runner-up Hurry-Up 2 is DWS nog ongeslagen. Alleen tegen Artemis’15 morste de formatie uit Schiedam in de eerste speelronde een punt (26-26) waardoor DWS zeven punten heeft. Promovendus Rapiditas volgt met zes punten.

Zes uit vier
De Limburgers trakteerden hoogvlieger Atomium’61 op de eerste nederlaag van het seizoen: 30-25. Beide teams staan op zes uit vier en delen de derde positie op de ranglijst met het Amsterdamse Aristos.