V&L pakt punt van kampioenskandidaat, gelijkmaker VZV komt net te laat

By 5 december 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

V&L heeft afgelopen weekend een punt van kampioenskandidaat SEW afgepakt: 28-28. Ook in ’t Veld leek een eredivisieduel in een gelijkspel te eindigen.

Na 14-14 bij rust leek V&L met SEW op bezoek in Geleen op weg naar een stunt. Drie minuten voor tijd scoorde Evi Queis de 28-26. Daarna keerde Jessy Bruls namens de Limburgers nog een strafworp.

Niet tiende van Jane Kramer
In het slot kwam SEW toch nog op gelijke hoogte. Eerst al in de break-out, maar toen had trainer/coach Michael Vijverberg de time-outkaart al op de wedstrijdtafel liggen. In de herkansing zorgde Eline Veltrop even voor tijd alsnog voor een punt voor SEW.

Ook VZV – Volendam leek op een puntendeling uit te lopen. Echter werd de gelijkmaker in de zoemer van VZV-topscorer Jane Kramer afgekeurd. Zo verliet het Volendam van Zsigmond Makay bij 28-29 (12-16) met de volle buit het parket in ’t Veld.

Geen probleem top-2
Geen problemen voor hoogvliegers HandbaL Venlo en VOC. De Limburgse koploper maakte zaterdagavond korte metten met DSVD: 39-28. In Eindhoven scoorde de runner-up uit Amsterdam nog vaker. PSV moest er bij de rentree van Isa Ternede met 17-41 aan geloven.