Skip to main content

Vlak voor het carnavalsweekend klimt V&L naar playoffplek

By 9 februari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

V&L is de nieuwe nummer acht van de eredivisie. Door gisteravond concurrent DSVD te verslaan (31-29), zijn de Limburgers naar een playoffplek geklommen.

Advertentie

In Geleen bezorgde Veerle Steijns V&L een kickstart. Na 8-3, vijf keer de linkerhoekspeelster, sloot DSVD weer aan. In minuut twintig scoorde Marit Molenbroek namens de gasten uit Overijssel de 11-10.

Na rust (18-15) kwam DSVD helemaal op gelijke hoogte en zelfs even voor. Laura Spekorst zette de bezoekers vlak voor het carnavalsweekend, de reden dat V&L – DSVD naar donderdagavond werd gehaald, brutaal op voorsprong: 21-22.

Belgareh en Acampo
Na een time-out van coach van V&L Jo Smeets waren de blauw-witten weer aan zet. Na een treffer van Ilya Belgareh, gisteravond goed voor vijf goals, loste positiegenoot Anne Acampo (foto) haar goed af op rechteropbouw. Zij maakte tien minuten voor tijd de 27-25.

Weer gaf DSVD zich ver van huis niet gewonnen. Even voor tijd gooide cirkelspeler Molenbroek de 29-29 tegen de touwen. De Limburgse reactie kwam opnieuw van Acampo waarna DSVD in de slotminuut de bal snel inleverde. Danee Steijns zorgde in de laatste aanval van het eredivisieduel voor een toegift voor het thuispubliek.

Dertien punten
Met negen goals kroonde haar zusje op de flank zich tot topschutter van het treffen. V&L heeft door de derde zege op rij plaats acht, de laatste playoffplek, overgenomen van DSVD. Het verschil is twee punten: dertien om elf voor de Overijsselaars.

Foto: FotoReza

Advertentie