Skip to main content

VOC al zeker van finale, nieuwe troef komt uit Frankrijk

Door de tweede zege in drie dagen tijd op laatste concurrent Velo is titelhouder VOC al zeker van de finale. De partij van gisteravond in Amsterdam was 25 minuten lang spannend: 33-23.

Advertentie

De gasten uit Wateringen konden tot 13-13 mee. In de hoofdstad stond Velo-doelvrouw Femke Erkens sterk. Ze kon niet voorkomen dat VOC nog voor rust een gaatje sloeg.

De laatste vier treffers van de eerste helft werden door VOC gemaakt. Onder andere Sophia Fehri vond namens de groen-zwarten het net. De 27-jarige Française is in Amsterdam om te werken en de nieuwe troef van de titelhouder.

Paris 92 en Chambray Touraine Handball
Fehri heeft in eigen land een verleden op het hoogste niveau. Ze werd door Paris 92 opgeleid waar de cirkelspeelster samenspeelde met wereldkampioenen Stine Oftedal en Lois Abbingh. Twee seizoenen geleden scoorde Fehri nog 22 keer in de EHF European League voor de huidige club van Laura van der Heijden: Chambray Touraine Handball.

Bij VOC 4 speelde drievoudigdoelpuntenmaker Fehri haar eerste wedstrijd voor de Noord-Hollanders en in de nacompetitie is ze bij de hoofdmacht gehaald. Als vervanger van de geblesseerde Romée Maarschalkerweerd zag Fehri dat VOC na de pauze (17-13) geen moeite meer met Velo had.

Luchies en Alderden
Strafworpnemer Daphne Luchies was gisteravond met acht goals belangrijk. Ook Rozemarijn Alderden (foto) en Tess van Buren, beiden zes keer raak, hielpen VOC vanuit de opbouwrij aan plaatsing voor de best-of-three.

Foto: FotoReza

Advertentie