Skip to main content

VOC draait warm voor bekerfinale, plaats twee in kampioenspoule B voor Velo

Zes dagen voor de bekerfinale heeft VOC in de play-offs een uitzege in Limburg geboekt. Tegen V&L werd het 26-36 voor de Nederlands kampioen.

Advertentie

In Limburg kwam VOC geen moment in de problemen. Bij 1-5 was de toon gezet en voor rust kreeg Romy Verweij (foto) er slechts zes tegen.

Na 6-14 halverwege vond V&L een beter ritme. Bij 21-28 was het verschil even zeven treffers. Danee Steijns kwam na een sterke tweede helft zelfs tot acht goals tegen de machtige Amsterdammers.

Bank in actie
Bij VOC vonden bijna alle spelers het net. Met de eindstrijd met HC Groot Venlo in aantocht benutte trainer/coach Rachel de Haze haar hele bank. Rechteropbouwer Alieke van Maurik, die vanaf de zomer voor Borussia Dortmund speelt, kreeg zes streepjes achter haar naam.

Advertentie

Na twee overwinningen gaat VOC met zeven punten aan de leiding in kampioenspoule B. Velo volgt met zes. De ploeg van Nico Stet rekende zaterdagavond weer af met streekgenoot Quintus: 23-24 (8-9).

Riepe en De Jong
Peter Lotman van het AD zag dat na de 21-19 van Quintus de punten in Kwintsheul leken te blijven. In de hectische slotfase maakte oud-speler van de thuisploeg Angelique van Duijvenbode toch de winnende voor de gasten uit Wateringen.

Velo-linkeropbouwer Carmen Riepe werd met elf doelpunten topscorer van de derby. Namens Quintus, waar spelbepaler Jara Datthijn al na twee minuten uitviel, vonden Mirthe de Jong (zeven) en Phoebe Muller (zes) het vaakst het net.

Lees ook: Schiettent in Wognum: Negentig keer raak en hoofdprijs voor HC Groot Venlo

Foto: FotoReza

Advertentie