VOC maatje te groot voor Dalfsen

Succes Schoonmaak/VOC is er vanmiddag in geslaagd de eerste tik uit te delen in de strijd om het kampioenschap van Nederland. In de eerste wedstrijd van de best of three was de formatie van Bert Bouwer een maatje te groot voor regerend landskampioen Sercodak/Dalfsen. Na een 16 – 13 ruststand werd het uiteindelijk 31-24 in het voordeel van VOC.

De Amsterdammers sloegen het beslissende gat al direct na het eerste fluitsignaal. Na vier minuten stond het 4-1 en deze voorsprong werd in het verdere verloop van de eerste helft niet meer uit handen gegeven (16-13).

De Haze maakt er tien
In de beginfase van de tweede helft neemt VOC opnieuw het initiatief en weet het verschil binnen enkele minuten uit te bouwen naar 7 (21-14). Dalfsen-coach Peter Portengen is genoodzaakt naar zijn time out-kaart te grijpen, maar zonder succes. Dalfsen is mentaal geknakt. Het gat was simpelweg te groot. VOC speelt volwassener en weet de wedstrijd zakelijk uit te spelen: 31-24!

Topscorer van de finale werd linkeropbouwster Rachel de Haze van de Amsterdammers. Bij de ploeg uit Overijssel wist jongeling Larissa Nusser acht keer te scoren. Volgend weekend is in Dalfsen de tweede wedstrijd van de best of three. Bij winst zijn de Amsterdammers kampioen van Nederland.