VOC pakt beker af van HC Groot Venlo

By 30 maart 2024Beker, Competities, Voorpagina

Landskampioen VOC heeft de beker van HC Groot Venlo afgepakt. In de slotfase draaiden de Amsterdammers vanmiddag de eindstrijd in Almere helemaal om: 22-25.

Bij 10-5 hadden Lisanne Kruijswijk en Sharon Grummel er in het blauw-wit ieder al vier in liggen. Ook doelvrouw Liza Rovers was met meerdere spectaculaire stops belangrijk voor de titelhouder die zo sterker opende.

Het tweede kwartier was voor de Amsterdammers. De slimme Tess van Buren, afgelopen zomer na een pauze weer aangehaakt in de eredivisie, nam VOC met passes bij de hand en vijf minuten voor tijd zorgde invaller Robin Sahalesi alweer voor de gelijke stand (10-10).

Na 19-17
Na rust (12-12) maakten de groen-zwarten een frissere indruk. Bij HC Groot Venlo scoorde invaller op de rechteropbouw Lynn Kuipers de eerste vier van de tweede helft: 16-16.

Met nog een kwartier op de klok hadden de Limburgers opeens een gaatje van twee te pakken (19-17). Het signaal voor VOC om alles uit de kast te halen en dat lukte. Vijf minuten voor tijd zette Alieke van Maurik de Noord-Hollanders op voorsprong: 21-22.

Voor de vijfde keer
Ook de slotfase was voor VOC. Romée Maarschalkerweerd, vijfvoudig doelpuntenmaker Daphne Luchies en Loïs van Vliet zorgden in het Topsportcentrum voor de toegift.

Voor de vijfde keer in de clubhistorie gaat de beker mee naar Amsterdam. HC Groot Venlo blijft steken op de bekerzege van vorig jaar.