VOC stopt Quintus af

By 21 januari 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

De zegereeks van Quintus in de eredivisie is ten einde. Titelhouder VOC wist de Heulse formatie gisteravond af te stoppen: 26-33.

In Kwintsheul haalden Quintus en VOC, respectievelijk derde en eerste in de eredivisie, tegen elkaar in. De partij stond begin januari gepland, maar kon door besmettingen bij de thuisploeg niet doorgaan.

Jessie van de Ruit
Al na tien minuten nam trainer/coach van Quintus Fred Michielsen een time-out. Even daarvoor zorgde spelmaker Jessie van de Ruit voor het gaatje van drie (4-7) in het voordeel van VOC.

Mirthe de Jong bepaalde de ruststand in Zuid-Holland op 13-18. In de tweede helft wist VOC verder uit te lopen. De 16-24 kwam van de hand van linkerhoekspeelster van de Amsterdammers Riejanne Blaauw (foto).

Even terug naar vijf
In de slotfase deed Quintus, door acht competitiezeges op rij de uitdager van de gasten uit de hoofdstad en runner-up HandbaL Venlo, wat terug. Amber Verbraeken verkleinde de marge naar vijf goals (20-25). Dichterbij wist de thuisploeg niet te komen. Kim Molenaar bepaalde de eindstand.