VOC weer eerste na inhaalwedstrijd, Van Vliet aanwezig

By 13 december 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

VOC staat na gisteravond weer eerste in de eredivisie. De landskampioen had in een inhaalduel meer over dan SEW: 36-27.

In de eerste helft hadden de bezoekers niets te vrezen voor de Amsterdammers. Doelvrouw Cindy van Horssen, pas 17 jaar, en schutter Denise Mol hielpen SEW in de wedstrijd.

Ook Loïs van Vliet stond bij VOC op het wedstrijdformulier. Twee weken geleden werd de linkerhoekspeelster laat aan de WK-selectie toegevoegd. In twee wedstrijden op het wereldkampioenschap kwam Van Vliet in actie en scoorde daarin vijf keer.

Alieke van Maurik
Tegen SEW was het drie keer raak voor de eerder teruggekeerde Van Vliet. Na 18-16 halverwege kon SEW tot 22-22 mee met de club van de WK-ganger. Daarna maakte VOC het verschil.

Keepster Romy Verweij was na rust belangrijk voor de donkergroen-zwarten. Rechteropbouwer Alieke van Maurik (acht doelpunten) en Daphne Luchies (zes) maakten namens VOC de meeste doelpunten.

HC Groot Venlo – VZV
VOC staat op 22 punten. De Amsterdammers hebben een beter doelsaldo dan HC Groot Venlo. De Limbursge bekerwinnaar ontvangt aankomend weekend nummer drie VZV. VOC speelt thuis tegen Kwiek.