Skip to main content

VOC wint ook carnavalskraker van HC Groot Venlo

By 10 februari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Ook het tweede competitieduel tussen landskampioen VOC en HC Groot Venlo is door de Amsterdammers gepakt. Het werd vanavond in heet Venlo 26-28 voor de gasten.

Advertentie

In het carnavalsweekend stond de top-2 van de eredivisie tegenover elkaar. VOC had maling aan het Limburgse feest en zocht bij een voorsprong de kleedkamer op (15-18).

Na 18-21 kwam HC Groot Venlo via Lisanne Kruijswijk terug. De aandrijver van de bekerwinnaar scoorde de aansluitingstreffer en maakte een kwartier voor tijd tevens gelijk (22-22).

25-25
De heenwedstrijd in de hoofdstad eindigde in 28-23 voor de titelhouder. Daarna bleven de blauw-witten winnen en ging VOC alleen onderuit bij VZV waardoor de titelfavorieten met evenveel punten aan de carnavalskraker van vanavond begonnen.

In de spannende, soms harde en rumoerige slotfase – het verklede thuispubliek liet zich horen – kwam VOC na 25-25 weer voor. Waar HC Groot Venlo meermaals de bal inleverde hadden de Noord-Hollanders een oplossing voor de offensieve dekking van de thuisploeg.

Achtste van Van Maurik
Eerst Roos Daleman in de break en daarna de achtste van Alieke van Maurik (foto) betekende de 25-28 voorsprong. Na goal zeven van Kruijswijk, de 26-28 was een fraaie verliezer, werd er in Noord-Limburg niet meer gescoord.

VOC heeft na achttien wedstrijden twee punten meer dan runner-up HC Groot Venlo: 36 om 34. Na 22 speelrondes kan de lijstaanvoerder rekenen op de meest gunstige kampioenspoule.

Foto: FotoReza

Advertentie