Skip to main content

Volendam blijft in de eredivisie

Eredivisionist Volendam heeft zich vanavond in de laatste ronde van het seizoen veilig gespeeld. Bij concurrent E&O gaven de oranje-zwarten vanaf minuut één thuis: 13-24.

Advertentie

In de beginfase zette Volendam de toon. Bij 2-9 viel er bij de gasten een last van de schouders.

Na twee nederlagen op rij in de play-downs raakte Volendam eind vorige maand in paniek. Tien dagen geleden kwam Maurits van Buren voor de groep te staan en met Ailly Luciano, twee keer raak in Emmen, als redder op het wedstrijdblad werd vorige week al ruim van PSV gewonnen.

5-15 halverwege
Ook in Drenthe maakte Volendam een sterke indruk. Jaimy Mens en Isa Vet (foto), topscorer bij de Noord-Hollanders met zes goals, hielpen de ploeg van Van Buren al voor de pauze in het zadel (5-15).

In de tweede helft duurde het tien minuten voor de volgende Volendamse treffer, maar omdat E&O veel fouten bleef maken bleef het verschil tussen beide degradatiekandidaten groot. Onder de lat van de bezoekers maakte Femke Reus, samen met Vet overgekomen van SEW en onder de ontslagen Zsigmond Makay nog tweede keus, het uur vol.

Debbie Bont
In de zomer komt oud-international Debbie Bont naar Volendam. Zij volgt Van Buren op als hoofdcoach van de eredivisieclub.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie