Volendam en Hurry-Up in linkerrijtje van BENE-League

By 24 september 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

Ze hebben twee punten minder dan runner-up LIONS, maar Volendam en Hurry-Up zijn terug te vinden in het linkerrijtje van de BENE-League. Beide teams pikten gisteren punt vier en vijf op.

Hubo Handbal – Volendam werd na vijftig minuten spelen beslist. Na 27-28 maakte de thuisploeg een aantal fouten en daar profiteerden de oranje-zwarten via Ephrahim Jerry, Robin Nagtegaal, Tim Roefs en meermaals Lucas Schneider (foto) van: 32-36 (16-16).

Hurry-Up heeft gelijktijdig een benauwde zege op KTSV Eupen geboekt. Halverwege stond het in Zwartemeer 13-13 waarna de Drenten twee keer uitliepen en de Belgische bezoekers even vaak terug kwamen. Na 26-26 maakte Brent Riksten zijn achtste en trok Hurry-Up de partij definitief naar zich toe (30-29).

Aalsmeer in Neerpelt
Na één helft spelen leek Aalsmeer kansloos in Neerpelt (16-11), maar op de vloer van Sporting Pelt kwam de ploeg van Wai Wong goed uit de kleedkamer. Tien minuten voor tijd maakte Martijn de Jong gelijk.

Na de 27-26 van linkerhoekspeler van de Belgen Tommie Falke zette opnieuw De Jong Aalsmeer op gelijke hoogte met de thuisploeg. In de slotminuut scoorden Vaidas Trainavicius en Falke vanaf zeven meter ieder nog één keer waardoor de spannende pot tussen de middenmoters onbeslist eindigde: 28-28.

Bevo – Houten
Bevo heeft voor de tweede keer dit seizoen gewonnen. Promovendus Houten, dat het nog altijd moet stellen zonder de geblesseerde doelman Richard Meinicke, werd in Panningen met 35-26 verslagen. De Utrechters wachten nog op het eerste punt en ontvangen volgende week Izegem.

Bij 14-11 zochten beide teams de kleedkamer op. Snel in de tweede helft sloeg Bevo een gaatje. Na de 18-12 van Sybren Stijweg kwam Houten even terug tot vier goals (18-14), maar daarna namen de Limburgers definitief afstand.