Skip to main content

Volendam haalt Jerry terug: “Ik wil de club prijzen brengen”

Volendam heeft een grote slag op de transfermarkt geslagen. De bekerwinnaar haalt Ephrahim Jerry (26) terug naar Nederland. “Ik heb een bepaald imago waar ik wat aan wil doen.”

Advertentie

Na twee seizoenen in het buitenland is Jerry na de zomer weer in de BENE-League te bewonderen. “Na lang nadenken is het over de grens goed geweest. Ik ga spelen bij Volendam combineren met werken op de afdeling oncologie in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam”, legt de opbouwer uit.

Tom Robyns
Via de Zwitserse topclub Kadetten Schaffhausen maakte hij een jaar geleden de overstap naar Tremblay uit Frankrijk. Met de lichtblauw-gelen speelt Jerry nog voor promotie naar de Starligue. “Na een wisselende eerste seizoenshelft heb ik nu een basisplaats. Dat heeft me nog wel weer aan het twijfelen gebracht, omdat Tremblay kan promoveren. Na reflecteren heb ik de afweging gemaakt terug naar Nederland te komen.”

“Bij mijn laatste BENE-Leagueclub Sporting Pelt was ik wel een bepalende speler, maar ik heb niet zoals bijvoorbeeld de Belg Tom Robyns – waar ik op het tweede niveau van Frankrijk tegen heb gespeeld – iets groots neergezet. Hij heeft Hasselt meerdere keren kampioen gemaakt. Een legacy opgebouwd”, gaat Jerry verder. “Volendam is net als bijvoorbeeld Bevo een familiaire vereniging en ik wil de club prijzen brengen.”

Vierde nieuweling
In Noord-Holland gaat Jerry samenspelen met goede vriend Evert Kooijman. Eerder versterkte Volendam zich met talenten Clyde Marengo, Loeka Hendriks (beiden DWS) en Twan Klompé (Hellas).

Jerry, die voor het laatst eind 2021 voor Oranje speelde, kijkt uit naar zijn terugkeer op de Nederlandse velden. “Ik heb een bepaald imago waar ik wat aan wil doen”, besluit hij dan ook. “Daar en vooral voor Volendam wil ik mijn best doen.”

Foto: FotoReza

Advertentie