Skip to main content

Volendam haalt vervanger uit Griekenland

Volendam heeft de opvolger van Lucas Schneider binnen. De 26-jarige Nassim Bellahcene komt over van het Griekse AEK Athene.

Advertentie

De Algerijns-Franse rechteropbouwer werd afgelopen seizoen in het geel-zwart tweede van Griekenland. In de finale boog AEK Athene in wedstrijd vijf voor Olympiakos.

Bellahcene, het jongere broertje van THW Kiel-doelman Samir Bellahcene, is door Franse topclub Montpellier opgeleid. Tussen 2018 en 2023 was de linkspoot actief op het tweede niveau van zijn geboorteland. De aanwinst van Volendam heeft in Frankrijk voor Massy en Frontignan HB gespeeld.

Meer mogelijkheden
“We zijn erg blij met het vastleggen van Nassim voor onze rechtsopbouwpositie”, aldus trainer/coach van Volendam Geert Hinskens. “Als linkshander biedt hij ons veel meer mogelijkheden binnen ons spel. Daarnaast is hij met zijn ervaring en leeftijd een welkome aanvulling voor onze jonge spelersgroep.”

De BENE-Leagueploeg moest de markt op, omdat Duitse sterkhouder Schneider koos voor een terugkeer naar zijn thuisland. Schneider heeft onlangs bij derde Bundesliga-club HSG Krefeld getekend.

Versterking vier
Naast Schneider keren ook Ephrahim Jerry (PSV), Evan de Lange (gestopt), Evert Kooijman (Aalsmeer), Jelmer de Vries (VfL Fredenbeck) en Pieter van der Velden (Houten) niet meer terug bij Volendam. Nieuw zijn Hidde Hoogenberg (Feyenoord), Rob Goudriaan (SC Magdeburg), Lars van Driel (Bevo) en versterking vier Bellahcene.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie