Skip to main content

Volendam heeft Final4 van BENE-League in vizier

By 27 november 2021BENE-league, Competities, Voorpagina

Volendam start de terugronde in de BENE-League vanavond in eigen huis. De oranjehemden hebben de Final4 in het vizier.

Advertentie

Na elf wedstrijden staat Volendam vijfde. Na zuinige jaren, waarbij de oud-landskampioen één keer de beker wist te winnen, is de formatie uit Noord-Holland weer in het linkerrijtje te vinden.

Met Visé komt een directe concurrent op bezoek in Volendam. De bezoekers uit België hebben evenveel punten, maar een minder doelsaldo. Als de thuisploeg van de Amerikaan Mark Ortega weet te winnen duwt Volendam Visé naar onderen.

Florent Bourget
Bij het team uit het vissersdorp is Florent Bourget de man om wie het draait. De middenopbouwer van Volendam is in vorm. Het heeft Bourget, die onlangs zijn debuut voor Oranje heeft gemaakt, een plaatsje in de voorselectie voor het EK in 2022 opgeleverd.

Advertentie

Hurry-Up hoopt van een eventuele misstap van Visé te profiteren. De Zwartemeerders staan een plekje onder de Belgen. Een ABC’tje gaat het vanavond niet worden voor Hurry-Up, want ongeslagen koploper LIONS komt op bezoek in Drenthe.

Loopt bij LIONS
Het loopt bij de Zuid-Limburgers. In de heenronde werd door LIONS alleen een punt gemorst tegen Visé. De ploeg van de Duitser Christopher Jauernik heeft zelfs op het parket van titelhouder van de BENE-League Achilles Bocholt gewonnen.

Ook interessant in speelronde twaalf: Quintus tegen Aalsmeer. De gasten, houder van de Nederlandse titel, staan derde. Bij Aalsmeer spelen spelers met een Heuls verleden zoals Max de Maat en Tim Bottinga.

Programma BENE-League:
Volendam – Visé
Hurry-Up – LIONS
Quintus – Aalsmeer
Initia Hasselt – Tongeren
Sporting Pelt – Bevo
Achilles Bocholt – AtomiX

Tussenstand BENE-League:
1. LIONS 11-21
2. Achilles Bocholt 11-18
3. Aalsmeer 11-16
4. Sporting Pelt 11-15
5. Volendam 11-13
6. Visé 11-13
7. Hurry-Up 11-10
8. Tongeren 11-10
9. Bevo 11-7
10. Initia Hasselt 11-4
11. AtomiX 11-3
12. Quintus 11-2

Foto: FotoReza

Advertentie