Skip to main content

Volendam hengelt Portugees Poças binnen

Volendam heeft een nieuwe linkerhoekspeler: de 27-jarige Portugees José Poças.

Advertentie

Poças gaat in Amsterdam wonen en kwam zo met Volendam in contact. In zijn eigen land speelde hij op het hoogste niveau voor FC Gaia.

“Ik ben naar Nederland gekomen, om een beter leven voor mezelf te creëren. Er zijn hier meer kansen dan in Portugal”, aldus Poças. Joost Ooms van Volendam heeft de Portugees de kans gegeven zich bij Volendam te laten zien.

Multi inzetbaar
“Van daaruit is de club aan het werk gegaan om me bij de vereniging te halen”, besluit de linkerhoekspeler. Samen met Jordy Baijens gaat Poças in de BENE-League de linkerflank bezetten.

Trainer/coach Geert Hinskens over de komst van de Portugees: “Hij is komen meetrainen en liet meteen een goede indruk achter. José biedt ons op linkerhoek positie meer mogelijkheden en is verdedigend ook multi inzetbaar, we kijken erg uit naar zijn komst.”

Zonder Bourget en Fofana
Eerder haalde Volendam Evan de Lange, Thimo Axt (beide Quintus), Lucas Schneider (TuS Ferndorf) en Oskar Schöll (SC Magdeburg 2, Duitsland). Onder meer Florent Bourget (Nancy, Frankrijk), Rob Goudriaan (SC Magdeburg 2, Duitsland) en Abou Fofana (Villeurbanne Handball).

Foto: FotoReza

Advertentie