Skip to main content

Volendam hoort net op tijd eindsignaal en stijgt

By 21 oktober 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

Volendam heeft door een benauwde thuisoverwinning op Quintus de vijfde plaats op de ranglijst van de gasten uit Kwintsheul overgenomen: 27-26.

Advertentie

In de openingsfase leek er voor Volendam geen vuiltje aan de lucht. Na twintig minuten scoorde linkerhoekspeelster Nyah Metz in het oranje-zwart de 11-4.

Barendrecht en Schanssema
Na 16-11 bij rust tilde schutter Jaimy Mens de score zelfs naar 23-14. Daarna zakte de formatie Zsigmond Makay (foto) in. Met nog een kwartier te gaan knokte Quintus, afgelopen weekend nog succesvol in de EHF European Cup, zich plots terug in de partij.

Paulien Barendrecht zorgde niet alleen voor de 26-23, maar ook de 27-25. Jeugdinternational onder de lat van Quintus Bianca Schanssema stopte daarna twee knappe ballen waardoor de gasten uit Zuid-Holland in de break-out zelfs de aansluitingstreffer konden maken.

Ondanks een time-out
Na de 27-26 van Lexie Louwerens moest Volendam overleven met een man minder. De oranje-zwarten verloren de bal. Ondanks een time-out van Quintus-coach Fred Michielsen bleef in de staart van het eredivisieduel de spectaculaire gelijkmaker voor Quintus uit.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie