Skip to main content

Volendam in The Dome door oog van de naald

By 24 februari 2024BENE-league, Competities, Voorpagina

Het ging vanavond niet van harte, maar door een nipte overwinning bij laagvlieger Houten blijft Volendam op koers voor de Final4 van de BENE-League. Even voor tijd bleef de gelijkmaker uit: 37-38.

Advertentie

Vlak voor de zoemer probeerde winterse aanwinst Kevin Suiters het met een onderhandse bal. Volendam-doelman Evan de Lange (foto) kon met zijn benen keren waarna de bank van de gasten uit opluchting in de benen ging en de uitzege toch maar vierde.

Een uur lang kon nummer voorlaatst in de BENE-League mee met de ploeg uit het linkerrijtje. Na 21-23 halverwege maakte Wessel Blokzijl, afgelopen zomer ruilde de spelmaker Volendam in voor Houten, gelijk: 26-26:

Richard Meinicke
Ook in het slotkwartier stond de ploeg van Geert Hinskens (foto) nooit ruimer voor dan twee goals. Vijf minuten voor tijd scoorde zevende veldpspeler Diego Jacobs de 36-37, Tim Roefs reageerde namens Volendam waarna Suiters de 37-38 op het scorebord in Utrecht zette.

In de laatste minuut bezorgde keeper Richard Meinicke, de nieuwe penningmeester van Houten is helemaal terug na een blessure, Houten de bal. Tot de spectaculaire 38-38 leidde de stop van Meinicke niet.

Geen gelijkspel
“We waren vanavond vooral verdedigend ondermaats”, is Hinskens na de stressvolle avond duidelijk. “Uiteindelijk komen we goed weg. Als LIONS – Aalsmeer morgenmiddag niet gelijk eindigt hebben we in de laatste twee duels aan twee punten genoeg, omdat we bij een gelijk puntenaantal met LIONS op basis van onderling resultaat hen aftroeven.”

Foto: FotoReza

Advertentie