Volendam kan karwei in eigen huis niet afmaken

By 21 oktober 2023Buitenland, Voorpagina

Het avontuur van Volendam in de EHF European Cup zit er na twee duels met het het Servische HC Dinamo Panecevo al op. In eigen huis gaven de Noord-Hollanders de voorsprong uit de heenwedstrijd uit handen.

Bij de 12-11 van Lucas Schneider zag het er nog goed uit voor Volendam. Nog voor rust zakten de oranje-zwarten in Europees verband weg (13-17).

Een week geleden was Volendam nog beter dan de opponent. Door een 30-33 overwinning in Servië had de ploeg van Geert Hinskens vanavond de beste papieren.

In de tweede helft liep HC Dinamo Pancevo verder uit. Vooral verdedigend gezien was Volendam onmachtig. Na 20-29 bracht Ephrahim Jerry (foto), maker van zeven goals, de score even terug tot 26-30, maar in het slot liepen de bezoekers weer uit tot uiteindelijk 35-41.