Skip to main content

Volendam kan na negen jaar weer landskampioen worden

Negen jaar geleden werd Volendam voor het laatst landskampioen. De aankomende weekenden kunnen de Noord-Hollanders iets aan die statistiek doen.

Advertentie

In 2010, 2011, 2012 en 2013 ging Volendam met de schaal aan de haal. Een zeer succesvolle periode waarbij spelers als Matthijs Vink, Martijn Cappel en Joey Duin het oranje-zwart droegen.

Al een aantal jaar maken andere clubs in Nederland de dienst uit. Bevo, LIONS en aanstaande opponent in de finale Aalsmeer verdeelden titels. Alleen in 2019 deelde Volendam met bekerwinst mee in de feestvreugde.

HandbalNL League
Afgelopen zomer is in het vissersdorp opnieuw uitgesproken landskampioen te worden. Evert Kooijman, Abou Fofana en Zlatko Pavicevic werden aangetrokken. Onder vertrekkende trainer/coach Marko Ortega kende Volendam nog een stroeve competitie start in de BENE-League, maar sinds een aantal maanden loopt het bij Volendam.

Advertentie

De Final4 van de BENE-League werd op een haar na gemist. In de HandbalNL League wist de finalist liefst acht van de tien wedstrijden te winnen. Florent Bourget (Nancy) en Rob Goudriaan (SC Magdeburg) hebben zich bij Volendam in de kijker weten te spelen.

NOS
De best-of-three komt weer naar Volendam. Dat gebeurde in het seizoen 2017/2018 voor het laatst. Ook toen was Aalsmeer de tegenstander. De rivaal uit de bloemenstad zegevierde en heeft sindsdien de Nederlandse titel in handen.

Ortega en consorten starten zondagmiddag in eigen huis. Er wordt om 13:30 gespeeld en de NOS zendt de eerste van mogelijk drie finales uit. Deze maand kan Volendam na negen jaar weer landskampioen worden.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie