Volendam komt in degradatiestrijd goed weg

Volendam is de play-downs gestart met een zenuwachtige zege op E&O: 31-25. De aanstaande ploeg van Debbie Bont stond in de eerste helft nog zes goals achter.

Na 9-9 kreeg E&O, in de reguliere competitie slechts één overwinning gepakt, de geest. Vier keer Romy Stadens en cirkelspeler Benthe de Haan drie maal op aangeven van Jessica Hilbrands zorgden ervoor dat het 11-17 voor de Emmenaren stond.

22-22
Na de pauze (14-18) nam Volendam over. De gelijkmaker van rechterhoekspeler Joya Vlaming (foto) viel al na tien minuten in de tweede helft: 22-22. In de resterende twintig minuten kreeg Volendam-goalie Marit Huiberts er nog maar drie om haar oren.

Door de thuiszege is het gat tussen Volendam, waar Zsigmond Makay in de zomer het stokje gaat overgeven aan Bont, en E&O al drie punten na één van de zes speelrondes in de play-downs. Alleen de nummer laatst zakt in de lente af naar de eerste divisie.

DSVD – PSV
Concurrenten DSVD en PSV zijn om 20:30 gestart met hun eerste wedstrijd in de degradatiepoule.