Skip to main content

Volendam laat Lions in verlenging ontsnappen

Landskampioen OCI-Lions is de eerste finalist van de beker. In verlenging scoorde Joris Baart de winnende treffer. In Volendam had de formatie van Mark Schmetz de Limburgers lange tijd bij de keel.

Advertentie

Bij de 32-30 van Geert Hinskens leken de Noord-Hollanders voor een ongelofelijk stunt te zorgen door het ongenaakbare Lions uit het bekertoernooi te wippen. Na een 15-16 ruststand greep de thuisploeg het initiatief en ging het lange tijd aan de leiding (27-24). Echter toonde de ploeg van Tijsterman, die bekend maakte met een jaar te verlengen in Geleen, veerkracht en sleepte het er in de slotminuut een verlenging uit.

Suprematie onderstreept 
In overtime maakte jeugdinternational Duncan Postel tot twee keer toe gelijk. Bij 34-34 in de tweede helft van de verlenging was het international Joris Baart die KRAS/Volendam in rouw dompelde en de suprematie van de Limburgers nog maar eens onderstreepte. In zeventig minuten vechthandbal had Volendam de favoriet bij de keel, maar liet het de Limburgers ontsnappen.

Op donderdag 5 mei treft Lions Fiqas/Aalsmeer, dat in de andere halve eindstrijd wist te winnen van Targos BEVO. In Panningen werd het verrassend 22-27 voor het team van René Romeijn.

Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion 10 Comments