Volendam op tijd wakker in West-Vlaanderen

Volendam staat door een late overwinning op nieuwkomer Izegem nog altijd eerste in de BENE-League: 29-30.

Bijna vijftig minuten lang stond Izegem gisteravond aan de goede kant van de score. Na 20-18 halverwege, 26-23 en 28-26 scoorde de thuisploeg in de beslissende minuten lang niet.

Tim Roefs (foto), cirkelspeler Evert Kooijman en Jordy Baijens twee minuten voor tijd zetten Volendam op voorsprong. Na 28-30 kwam de aansluitingstreffer van Izegem te laat.

Elf punten
Door de uitoverwinning in West-Vlaanderen blijft Volendam LIONS op doelsaldo voor. Ook de Limburgers zijn gisteravond op elf punten in de BENE-League gekomen.

Promovendus Houten volgde het voorbeeld van Izegem door tegen de hoogvlieger uit Sittard brutaal de voorsprong te pakken. Na 35 minuten tekende Milo Bos voor de verrassende 12-15 in Utrechts voordeel. Tot 18-18 kon Houten mee met LIONS.

Kyan van Berlo
In het slotkwartier trok de thuisploeg de partij toch naar zich toe. De 22-18 kwam van oud-speler van Houten Kyan van Berlo. Daarna liep de marge van LIONS op tot negen doelpunten: 36-27.