Volendam pakt koppositie in HandbalNL League

Door een derbyzege op Aalsmeer (23-29) gaat Volendam aan de leiding in de HandbalNL League en zijn de Noord-Hollanders hard op weg naar de best-of-three.

In De Bloemhof revancheerde Volendam zich van de enige nederlaag in de kampioensfase. Enkele weken geleden was titelhouder Aalsmeer in het vissersdorp met 28-33 te sterk voor de formatie van Mark Ortega.

Zlatko Pavicevic
De rollen waren gisteren omgedraaid. Na 13-15 bij rust zorgde Don Hartog met een van zijn zes nog voor de aansluiting (17-18), maar daarna was de regie in de derby weer in handen van Volendam: 17-23. Met negen doelpunten was Zlatko Pavicevic (foto) de grote man aan de zijde van de gasten.

Ook doelman Dennis Schellekens scoorde op de vloer van Aalsmeer een ruime voldoende. Zo staat Volendam op twaalf punten. Met nog drie speelrondes te gaan volgen Aalsmeer (tien punten) en LIONS (negen) op afstand.

36-26
Laatstgenoemde club maakte in Sittard korte metten met Hurry-Up. Onder meer door zeven doelpunten van zowel Thomas Dekker als Jasper Adams werd het na 17-13 bij rust liefst 36-26 voor LIONS.