Skip to main content

Volendam passeert ook V&L, weer winst VZV

By 24 oktober 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

Volendam heeft afgelopen week goed geboerd in de eredivisie. Na de midweekse zege en passeeractie op Quintus zijn de oranje-zwarten in het weekend ook over V&L heengegaan op de ranglijst.

Advertentie

Met V&L kwam zaterdagavond een concurrent van Volendam in het linkerrijtje op bezoek. Na 11-7 bij rust werd het 31-22 voor de Noord-Hollanders.

Door de thuisoverwinning neemt Volendam (negen punten) de vierde plaats van V&L (acht) op de ranglijst over. In de midweek passeerde de formatie van Zsigmond Makay al Quintus door ook de Heulse formatie in een rechtstreekse confrontatie in het vissersdorp te kloppen (27-26).

Thuisnederlaag PSV
Ten koste van hekkensluiter BFC heeft VZV gelijktijdig de tweede overwinning van het seizoen binnen. Het werd zaterdagavond in Beek 21-30 voor de gasten die in de midweek al lang meekonden met HandbaL Venlo. Na een slechte competitiestart krabbelt VZV op.

Advertentie

Met vier punten staan de rood-witten negende. Ook bereikte VZV deze maand de derde ronde van de EHF European Cup. PSV is door een thuisnederlaag afgezakt naar plaats tien. Middenmoter Kwiek, de nieuwe nummer zes in de eredivisie, bleek in Eindhoven te sterk: 30-33.

Kwiek mag naar boven kijken
Bij rust in Noord-Holland kon de partij tussen PSV en Kwiek nog alle kanten op: 15-16. Na veertig minuten zorgde spelmaker van de gasten uit Overijssel Daphne Luchies voor het eerste gaatje van vier (19-23). In de slotfase kon PSV na 27-32 de score nog wat verbloemen.

Uitslagen eredivisie:
BFC – VZV 21-30
VOC – DSVD 31-24
Volendam – V&L 31-22
Velo – HandbaL Venlo 30-48
PSV – Kwiek 30-33
Quintus – SEW 26-29

Lees ook: SEW neemt lastige horde, VOC op tijd bij de les

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie