Skip to main content

Volendam schakelt snel: ‘Flitsaanwinst’ Hoogenberg komt

Na het plotselinge stoppen van José Pocas heeft Volendam snel geschakeld en linkerhoekspeler Sjors Hoogenberg (19) gecontracteerd.

Advertentie

De jeugdinternational komt over van Feyenoord Handbal. Met de Rotterdammers kwam Hoogenberg het afgelopen jaar uit op eredivisieniveau.

Bovenaan het lijstje
“Sjors was de eerste hoekspeler waar we aan dachten”, legt trainer/coach van Volendam Geert Hinskens uit. Ook hij werd in de zomer verrast door de keuze van de Portugees Pocas om niet meer terug te keren in Noord-Holland.

Hinskens over ‘flitsaanwinst’ Hoogenberg: “We volgen hem al een tijdje bij Jong Oranje. Hij stond bovenaan ons lijstje. Je kunt ook in het buitenland zoeken naar een oudere speler, maar dan weet je niet precies wat je binnenhaalt. Sjors mag met Twan Klompé, een andere nieuweling die een goede indruk maakt, en Pieter van der Velden uitvechten wie spelen gaat.”

EHF European Cup
Door zijn transfer moet Hoogenberg de EHF Beach Handball Champions Cup in oktober met landskampioen Feyenoord aan zich voorbij laten gaan. Gelijktijdig is Volendam actief in de EHF European Cup.

De komst van de tiener brengt het aantal nieuwelingen in het vissersdorp op vijf. Een week geleden zijn Ephrahim Jerry, Clyde Marenga, Klompé en Loeka Hendriks aan de voorbereiding op het nieuwe BENE-Leagueseizoen gestart.

Foto: Ils Pattipeilohy

Advertentie