Volendam trakteert koploper op eerste nederlaag

Volendam is in de BENE-League op gelijke hoogte gekomen met LIONS. Doordeweeks trakteerden de Noord-Hollanders de bezoekers uit Limburg op de eerste seizoensnederlaag en dat werd meteen een stevige: 39-30.

Na de 5-1 van Jordy Baijens (foto) waren de krachtsverschillen vanavond in het vissersdorp duidelijk. Voor rust liep Volendam uit naar 18-12 halverwege.

Rood voor Van Straaten
Toen zat LIONS-hoekspeler Luca van Straaten al in de kleedkamer. In minuut 24 kreeg hij na een tik in het gezicht van Baijens direct rood van de Belgische scheidsrechters.

Na de 23-16 van Martijn Kleijkers drukte de thuisploeg helemaal door. Invaller Jort Neuteboom zorgde achttien minuten voor tijd al voor het eerste verschil van tien (27-17) en dat kwam de lijstaanvoerder niet te boven.