Skip to main content

KRAS/Volendam trekt Oekraïens international aan

HV KRAS/Volendam heeft de selectie versterkt met Oekraïens international Eduard Klyuyko. De 23-jarige speler is de gewenste aanwinst op de middenopbouwpositie.

Advertentie

Klyuyko woonde een groot gedeelte van zijn jeugd in Duitsland en handbalde daar voor ThSV Eisenach, TG Münden, en Tweede Bundesliga-club HG Saarlouis. In dienst van laatstgenoemde ploeg maakte hij in het voorjaar van 2015 zijn debuut voor de nationale ploeg van Oekraïne. In de zomer van 2015 vertrok hij voor een kort avontuur naar het Russische SK Krasnodar. Klyuyko stond het laatste onder contract bij Sporting Nelo uit België. Met die ploeg liep hij plaatsing voor de Bene-League mis.

“Hij zal samen met Dani Baijens uitvechten wie er op de middenopbouwpositie komt te spelen”

Trainer van HV KRAS/Volendam Piotr Konitz is verheugd met de komst van de 1.92 meter lange spelverdeler. “Eduard is een enorme versterking voor onze selectie. Andere spelers kunnen zich aan hem optrekken. Hij zal samen met Dani Baijens uitvechten wie er op de middenopbouwpositie komt te spelen. Ik heb hem vorig jaar voor Oekraïne zien spelen tegen Polen en dat zag er goed uit. Ik ben blij dat een speler van het kaliber als Eduard voor KRAS/Volendam komt spelen.”

Klyuyko is na Leon van Schie en Jordy Baijens het derde nieuwe gezicht in de Volendamse herenselectie.

Door: Sonny Sier
Foto: hna.deAdvertentie

Join the discussion 10 Comments