Skip to main content

Vollebregt doet geen oog meer dicht tijdens prijzenjacht

Het worden twee hectische weken voor TuS Metzingen. De Bundesliga-club van landgenoten Jankovic, Michielsen en Vollebregt is verwikkeld in een ongelooflijk spannende titelstrijd in Duitsland én staat in de finale van de EHF Cup. Kelly Vollebregt heeft tijdens de zinderende prijzenjacht alvast een titel gepakt: kampioen schaapjes tellen.

Advertentie

“Nee!”, is de vrolijke speelster duidelijk. “Slapen gaat lastig de afgelopen dagen. Na zondag doe ik geen oog meer dicht”. De oud-speelster van Quintus refereert naar het verloren duel tegen belager Thüringer. Metzingen verspeelde in de laatste minuut een zeker lijkende overwinning. Door de verliespartij staan drie clubs op zevenendertig punten met nog drie duels te spelen: Thüringer, Metzingen en Leipzig. “Als we hadden gewonnen hadden we alles in eigen hand gehad”.

“Als we hadden gewonnen hadden we alles in eigen hand gehad”

Woensdag gaat Vollebregt op bezoek bij nummer vier Bietigheim. “Je krijgt weinig tijd om ervan te genieten”, is de rechterhoekspeelster duidelijk over de spannende titelrace. “Je kunt er niet echt naar toe leven. Om een paar dagen staat een belangrijke wedstrijd op het programma. Vaak achteraf denk je: dit was best wel gaaf. De hal zit bijvoorbeeld iedere week helemaal vol. Wedstrijden zijn binnen twee uur uitverkocht”.

c934251c-afb6-4a4f-ad48-c2ee1d41d138

Beslissende trip naar Hongarije
Alsof de titelrace nog niet genoeg aandacht hoort te krijgen van Vollebregt en haar teamgenoten, speelt TuS Metzingen ook nog eens de finale van de EHF Cup. “Dat is een verrassing voor ons”, vertelt de 21-jarige opgelaten. “Het is voor het eerst in de clubhistorie dat we Europees spelen. Opeens stonden we in de halve finale en nu de finale!”. In een tweeluik is het Hongaarse Dunaujvarosi Kohasz Kezilabda Akademia de tegenstander. Scrabbelen maar. “Eerst spelen we thuis en een weekje daarna gaan we naar Hongarije. Ze spelen fysieker handbal dan dat wij spelen. We moeten het meer van de snelheid hebben”.

“Als we tegen Bietighiem winnen, kunnen we het kampioenschap op de laatste speeldag pakken”

Na de Europese finale wacht de ontknoping in de Bundesliga. “Als we tegen Bietighiem weten te winnen, kunnen we het kampioenschap op de laatste speeldag pakken”, plant de linkshandige brunette vooruit. “Thüringen en Leipzig spelen dan tegen elkaar”. Na 14 mei kan Vollebrengt op vakantie. Rust. “Maar dan wel het liefst met twee hoofdprijzen. Dan geniet ik pas echt”.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Gunar Fritzsche

Advertentie

Join the discussion 8 Comments