Skip to main content

Vollebregt en Van Wetering schieten uit hun slof

Veertien. Door opgeteld veertien treffers van Kelly Vollebregt en Bo van Wetering heeft Odense HC ook het dertiende competitieduel in Denemarken omgezet in twee punten.

Advertentie

Holstebro Håndbold werd gisteravond met 34-19 aan de kant gezet door de landskampioen. Bij rust was het verschil al acht goals (18-10).

Met acht treffers werd Vollebregt de topschutter aan de zijde van Odense HC. De rechterhoekspeelster – die kans maakt op een plek in de WK-selectie, maar dan Debbie Bont of Angela Malestein eruit moet werken – miste in eigen huis geen schotpoging.

Marit Huiberts
Ook landgenoot Van Wetering schoot tegen Holstebro Håndbold uit haar slof. De hoekspeelster op links prikte zes keer raak. Lois Abbingh en Dione Housheer maakten in de dertiende speelronde in de Deense eredivisie ieder één doelpunt.

Advertentie

Door het resultaat blijft Odense HC ongeslagen aan kop gaan in eigen land. Viborg HK, Team Esbjerg en Herning-Ikast Håndbold bleven gisteravond ook overeind en achtervolgen Odense HC op gepaste afstand. Tegen laatstgenoemd team kwam doelvrouw Marit Huiberts tot zes stops (28 procent), maar moest wel een stevige nederlaag slikken: 38-28.

Afgevallen goalie
Door een uitstekende eerste helft (9-18) heeft København Håndbold afgerekend met stadsgenoot Ajax København: 25-34. Spelmaker van Oranje Larissa Nusser scoorde vier keer en gaf even vaak een assist.

Ook twee punten voor Claudia Rompen en Skanderborg Håndbold. De gasten bleven thuisploeg Randers HK net voor: 22-23. Rompen stond lang onder de lat en verrichte vijf reddingen (22 procent). De Limburgse goalie is voor het wereldkampioenschap in Spanje afgevallen. Rompen maakte nog deel uit van de 34-koppige voorselectie.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie