Skip to main content

Voltreffer Hendrikse en Duijndam in EHF European League

By 16 januari 2023Buitenland, Voorpagina

Landgenoten Nathalie Hendrikse (foto) en Rinka Duijndam hebben ook in de tweede speelronde van de groepsfase van de EHF European League aan het langste eind getrokken.

Advertentie

Het Thüringer HC van Hendrikse pikte gisteren in Hongarije twee punten op. Tegen Praktiker-Vác werd het 28-34 (13-21) voor de Bundesliga-club. De Nederlandse rechterhoekspeler scoorde drie keer.

Borussia Dortmund
Geen succes op Hongaarse bodem voor competitiegenoot Borussia Dortmund. De formatie van Henk Groener ging tegen Siofok HC met 27-24 (13-11) ten onder. Zoë Sprengers maakte in Europees verband één goal. Onder de lat van de Duitsers kwam Yara ten Holte tot negen stops (28 procent).

Duijndam is net als vorige week ongeslagen gebleven in de groepsfase van de EHF European League. Het Sola HK van de goalie van Oranje rekende in Denemarken af met Nykøbing. De spannende partij eindigde zaterdag in 26-28 voor de Noren.

Van der Vliet
Cirkelspeler van Nykøbing Nikita van der Vliet, die vanaf het nieuwe seizoen voor Odense Håndbold speelt, passeerde Duijndam één keer. Laatstgenoemde redde dertien keer (34 procent) voor Sola HK.

Foto: Christian Heilwagen

Advertentie