Skip to main content

Voltreffer Jerry, Bourget en Steins in Frankrijk

Landgenoten Ephrahim Jerry (foto), Florent Bourget en Luc Steins hebben afgelopen weekend allemaal twee punten in Frankrijk opgepikt.

Advertentie

Het Tremblay van Jerry maakte in de Proligue korte metten met Valence. Het werd vrijdagavond 25-34. De linkeropbouwer uit Eindhoven scoorde drie keer namens de nieuwe koploper van het tweede niveau van Frankrijk.

Duncan Postel
In dezelfde competitie bleef Nancy Billère voor: 25-26. Spelmaker Bourget, afgelopen zomer overgekomen van Volendam, maakte voor de bezoekers uit Noord-Frankrijk twee doelpunten. Nancy staat in de Proligue op plaats tien.

Tegelijkertijd pakte nieuwkomer Bordeaux, waar landgenoot Duncan Postel veel minuten in de dekking maakt, een punt bij hoogvlieger Saran: 30-30. In het tenue van de thuisploeg was de Belg Tom Robyns goed voor zes uit zes.

WK-selectie
Op het allerhoogste niveau van Frankrijk heeft het PSG van Luc Steins met succes de koppositie verdedigd. Met Cesson-Rennes op bezoek werd het gisteren in Parijs 36-32. Steins was bij zes goals van PSG betrokken: twee maal als maker, vier keer was de Limburger de aangever.

Jerry, Steins en Bourget staan op de longlist voor het WK. Begin januari komt Oranje samen. In Parijs oefent de formatie van Staffan Olsson tegen Frankrijk. Op 13 januari opent Nederland het wereldkampioenschap tegen Argentini√ę.

Foto: FotoReza

Advertentie