Skip to main content

Voltreffer op WK: Oranje zet Servië te kijk en is door

By 5 december 2019Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Oranjedames hebben zich door een klinkende zege op Servië gekwalificeerd voor de hoofdfase van het WK. In poule A zette Nederland de concurrent met 23-36 te kijk en zo pikt de nationale ploeg twee heel belangrijke punten op. 

Advertentie

Door de zege blijft Oranje in de top-3 van poule A. Met nog één partij te gaan, tegen groepshoofd Noorwegen, is plaatsing voor de hoofdfase voor de formatie van Manu Mayonnade een feit. De nationale ploeg heeft een voorsprong van twee punten op Servië en Slovenië en laatstgenoemde landen treffen elkaar vrijdag.

In de eerste helft tegen Servië maakte Nederland veel indruk. Laura van der Heijden (5/5) en Estavana Polman (5/6) haalden in de afronding een heel hoog niveau. Met haar derde tilde de teruggekeerde Kelly Dulfer, ze kampte met knieklachten, het verschil even naar tien doelpunten (10-20).

18-28
Na de pauze (12-20) kwam de zege geen moment in gevaar. Doelpunt nummer zes van Dulfer, die werd verkozen tot vrouw van het duel, betekende de 18-28. Ondanks een slordig slot van de formatie van Manu Mayonnade bleef de ruime marge staan.

Doelpuntenmakers Oranje: Estavana Polman 8, Laura van der Heijden, Lois Abbingh en Kelly Dulfer 6, Danick Snelder en Larissa Nusser 3, Angela Malestein 2, Bo van Wetering en Dione Housheer 1.

Nederland sluit de groepsfase in Kumamoto af tegen Noorwegen. Het duel staat vrijdagmiddag om 12:30, Nederlandse tijd, gepland en is te zien op Ziggo Sport.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie