Skip to main content

Voor de winterstop levert Alberts het gele keeperstenue van KTSV Eupen weer in

Maximaal vijf wedstrijden staat Björn Alberts (44) bij KTSV Eupen tussen de palen. Dan moeten zijn oud-teamgenoten het weer zonder de goalie doen. Echt waar.

Advertentie

Tegen Hurry-Up liet Alberts zich afgelopen zaterdag na twee jaar en een beetje plots weer in de BENE-League zien. Door blessureleed bij de doelmannen van nieuwkomer KTSV Eupen kreeg de Limburger, meervoudig landskampioen met Achilles Bocholt, opeens een appje.

“Van Damian Kedziora. Waar ik in Bocholt mee heb samengespeeld. Toen ben ik er eens goed over na gaan denken”, legt Alberts uit. “Want nadat ik in 2020 gestopt ben, heb ik nooit meer op doel gestaan.”

Schotvariatie
Bijna koud binnen de lijnen maakte Alberts vooral voor rust wat extra stops voor KTSV Eupen. “Het lichaam reageert langzamer. Je weet waar die bal komt, maar het duurt wat langer. Ook vind ik dat het niveau van de BENE-League toch wel omhoog is gegaan. Schutters hebben meer variatie gekregen.”

Advertentie

“Mijn vrouw en kinderen waren wel even verbaasd toen ik over het verzoek van Damian begon”, gaat Alberts verder. “Gelukkig trainen ze in Eupen laat. Zo kan ik ook training blijven geven bij de jeugd van V&L. Als een willekeurige ploeg me had benaderd, had ik waarschijnlijk ‘nee’ gezegd. Naast Damian ken ik ook Bartosz (Kedziora, red.) goed. Tevens heb ik een verleden met David Denert. Ik wil die jongens helpen.”

Vier keer thuis
Voor de winterstop levert Alberts het gele keeperstenue weer in. “Zonder twijfel. Ik vond het mooi om er zaterdagavond te staan, maar merk ook dat ik het niet mis in mijn leven”, besluit hij. Aanstaande zaterdagavond gaat Alberts het met KTSV Eupen tegen Aalsmeer proberen. “Van de aanstaande vier wedstrijden spelen we er drie thuis en eentje uit in Hasselt. Dat scheelt me een busrit naar Volendam of zelfs Zwartemeer.”

Foto: Bernd Rosskamp, KTSV Eupen

Advertentie