Skip to main content

Voor deze 7 internationals was 2021 helemaal niet zo’n misselijk jaar

Door de pandemie zal 2021 niet de boeken ingaan als grootste sportjaar allertijden. Voor deze zeven internationals was het eigenlijk helemaal niet zo’n misselijk jaar.

Advertentie

7. Inger Smits
Kampioen met Borussia Dortmund en in de zomer verrassend goed op de Olympische Spelen in Tokio. Inger Smits kan met een tevreden gevoel terugkijken op 2021, al was haar inbreng op het afgelopen WK in Spanje ongetwijfeld kleiner dan de spelmaakster uit Limburg vooraf gehoopt had.

6. Bobby Schagen
Na jaren in Duitsland zonder prijs was het in de lente raak voor Bobby Schagen. Met TBV Lemgo wist de aanvoerder van Oranje de DHB Pokal te winnen. In het nieuwe seizoen mag Schagen opnieuw veel speelminuten in de Bundesliga maken én heeft hij zijn aflopende contract bij TBV Lemgo met twee jaar verlengd.

5. Bo van Wetering
In het jaar dat bijna afgelopen is heeft Bo van Wetering zich in de basis bij het Nederlands team gespeeld. In de zomer verkaste ze naar topclub Odense HC waar de brunette haar debuut in de Champions League heeft gemaakt. Eerder deze maand in Spanje kroonde ze zich tot topschutter van het Nederlands team.

Advertentie

4. Dione Housheer
Na haar gang naar Odense HC is Dione Housheer begonnen met het aanvallen van de Europese top. De linkspoot had maar heel even nodig om in de Champions League indruk te maken. Housheer wist die lijn op het wereldkampioenschap met goals en passes door te trekken.

3. Kay Smits
Goed in Denemarken, transfer naar de Bundesliga. In clubverband heeft Kay Smits prima geboerd. Naast kwalificatie voor het EK met Oranje in oktober met nieuwe club SC Magdeburg ook nog eens de IHF Super Globe gewonnen. Onthouden!

2. Nycke Groot
Toch nog de kers op de taart, kroon op het werk. Nycke Groot heeft zich in 2021 weer even beschikbaar gesteld voor Oranje en maakte zo de Spelen in Japan mee. De uitschakeling in de kwartfinale betekende de laatste wedstrijd ooit voor de middenopbouwer die in haar laatste seizoen nog even kampioen van Denemarken werd.

1. Luc Steins
Europa kan inmiddels niet meer om de rappe spelmaker van Oranje heen. Verkaste eind 2020 naar PSG, maakte begin dit kalenderjaar zijn debuut in de Champions League en pakte in Frankrijk de dubbel. Loodste het Nederlands team tussendoor naar het EK dat volgende maand beginnen gaat. Allez, Luc!

Foto: FotoReza

Advertentie